Türk malı ‘router’ al ATM`yi her yerde kullan

Bigpara Haber
Türk şirketi UKS tarafından üretilen, CPG tarafından geliştirilen, Koç Sistem tarafından kullanıcı pazarına sunulan GPRS Router (yönlendirici) cihazı basına tanıtıldı.

Koç Sistem Genel Müdürü Gökhan Akça ile CPG Genel Müdürü İsmail Kalefer`in katıldığı basın toplantısında; GPRS teknolojisi ile kesintisiz iletişim sağlayacak cihazın, banka otomatları (ATM) ve POS cihazlarının, sabit hatla kullanılması zorunluluğuna son vereceği bildirildi. Cihazın önce Türkiye`de kısa bir süre sonra da Balkan ülkelerinde satışa sunulmasının hedeflendiği belirtildi.

Türk mühendisleri tarafından üretilen ‘‘GPRS Router Cihazı’’ özellikle turistik bölgelerde faaliyet gösteren bankaların sabit hatla yüksek ücret ödeyerek 12 ay boyunca ATM kabini bulundurma zorunluluğunu sona erdiriyor. Bankalara mobil kabin kullanma ve kullandığı kadar hat parası ödeme kolaylığı getiriyor.

Gemilerde, çok katılımlı toplantılarda, şehir içi bilgi sitemleri, trafik-su gaz şebekelerinde ve her türlü uzaktan görüntüleme sistemlerinde kullanılacak cihaz 1000 Euro`dan satılacak.

Diğer Ekonomi Haberleri