Türk Lirası fazla değer kazandı

Bigpara Haber
TL`nin gereğinden fazla değerlendiğini belirten Derviş, Kurlar 3 ila 5 hafta arasında dengeye oturabilir. Biz de buna biraz yardımcı olmalıyız. Merkez Bankası müdahale edebilir dedi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türk Lirası`nın son günlerde fazla değer kazandığını söyledi. Türkiye İhraatçılar Birliği`nin davetlisi olarak katıldığı toplantıda dövizdeki düşüşü değerlendiren Derviş, Dolar 1 milyon 650 bin lirayken hata ettik. Bence bugün de hata var dedi. Kemal Derviş sözlerine şöyle devam etti:

TL biraz değer kazandı. Hatta 1994`te birkaç hafta içinde hiç bu kadar değer kazanmamıştı. Bu iyi bir şey ama ihracat için sorun. Ancak buna alışmamız lazım. Reel ekonominin gerçeklerini görmeden döviz hesabı yapanlar yanılacak. Şu anda gerektiğinden daha fazla değerlendi. Ancak bir parça daha yukarı çıkacaktır. Üç, dört ya da beş hafta içinde dengeye oturabilir. Biz de buna biraz yardımcı olabiliriz, olmalıyız diye düşünüyorum. Merkez Bankası biraz döviz alabilir, zaten bu programda var. S&P`nin notumuzu yükseltmesi iyi bir gelişme. Önümüzdeki hafta IMF`nin vereceği 16 milyar dolar onaylanırsa düzelme daha hızlı olacak.

Diğer Ekonomi Haberleri