Türk İşadamları, Kuzey Afrika Pazarında

Bigpara Haber


-Tunus`ta Açılan Uluslararası Fuarda, Türk Pavyonu ziyaretçi Akınına uğradı -İTO Organizasyonunda Fuara Katılan Firmalarla, Özellikle Cezayir, Fas ve Mısırlı İşadamları, Ortak Yatırım İçin Ön Anlaşmalar Yaptılar


TUNUS (A.A) - 30.10.2000 - Necdet Uzun bildiriyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) organizasyonuyla Uluslararası Tunus Fuarı`na katılan firmalarla, özellikle Cezayir, Fas ve Mısırlı işadamları ortak yatırımlar yapmak için ön anlaşmalar yaparken, fuardaki Türk pavyonu da ziyaretçi akınına uğradı. Her iki yılda bir düzenlenen ve 19-29 Ekim tarihleri arasında açık kalan Uluslararası Tunus Fuarı`na, İTO organizasyonuyla bujiteri, kozmetik, gıda, tekstil, hediyelik eşya, plastik ürünler, inşaat malzemeleri ve mutfak eşyaları ile ayakkabı üretimi yapan 13 Türk firması katılırken, Tunus`ta fabrikası bulunan Arçelik firması da ayrı bir bölümde ürünlerini sergiledi. İTO Uluslararası İlişkiler, Fuarlar ve Turizm Şube Şefi Tülay Bahçetepe, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Tunus`taki fuara 1992 yılından bu yana katıldıklarını hatırlatarak, bu yıl Türk pavyonunun büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bahçetepe, fuara katılan firmalarla, özellikle Cezayir, Fas ve Mısırlı işadamlarının ortak yatırım yapmak için ön anlaşmalar yaptıklarını da belirterek, ``Fuarın olumlu sonuçlarını almak için belirli bir süreç gerekiyor. Fuara katılan firmalar 10 günlük süre içinde iyi ilişkiler ortaya koydular. Türk pavyonu adeta ziyaretçi akınına uğradı`` dedi. Bu arada, Türkiye`nin Tunus Büyükelçisi Hüseyin Pazarcı, fuara katılan Türk firmalarının temsilcileri ile fuarı ziyarete gelen Türk işadamlarına bir resepsiyon verdi.

-SAMSUN TSO TUNUS`TA-

Öte yandan, Tunus Uluslararası Fuarı`nı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası 94 kişiden oluşan işadamı grubuyla ziyaret etti. Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, fuarı ziyaretin yanı sıra, özelleştirilecek olan TÜGSAŞ`ın Samsun Tesisleri`ne talip olan Tunus firması yetkilileriyle görüşme olanağı bulduklarını belirterek, ``Tunus ziyareti her bakımdan olumlu geçti`` dedi.

Diğer Genel Haberleri