Türk hisselerinde alım zamanı mı?

Barclays Türk bankalarında yaşanan değer kaybı sonrasından alım için uygun seviyelere gelindiğini belirtti.

Bigpara Haber

Barclays Türk bankalarında yaşanan değer kaybı sonrasından alım için uygun seviyelere gelindiğini belirtti.

Türk bankalarının 2013 Mayıs ayındaki tepe noktasından bu yana ABD Doları bazında yüzde 55 değer kaybettiklerini ve gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerinin yüzde 45 altında performans gösterdiklerini belirten Barclays, cari değerlemelerin çekici göründüğünü ancak getirilerin nereye oturduğunu görmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

TCMB`nin 2011-2012 döneminde de benzer bir hareket yaptığını ve faizi yüzde 12,5`e yükselttiğini hatırlatan Barclays, Ancak getiriler tepe yaptı ve bankalar Ocak 2013`den 2-3 ay sonra dip yaptılar. Sektör, TCMB yeniden uzun bir gevşeme döngüsüne açık bir şekildegirene kadar band içinde hareket edecektir değerlendirmesinde bulundu. 

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

2014`ün bankacılık sektörü için iyi haberlerle gelmediğini, öz sermaye karlılığının yüzde 12 olduğunu ifade eden Barclays, tahminleriyüzde 22 aşağı düşürdüklerini belirtirken, 2013`de karların 2012`ye göre yatay kalmasını ve 2014`te yüzde 14 gerilemesini beklediklerini vurguladı. 

Akbank için tavsiyesini `ağırlığını artır`a ve fiyat hedefini 7,59 TL`e revize eden Barclays, Hakbank için `ağırlığını artır` tavsiyesini korurken yeni fiyat hedefini 14,53 TL olarak belirledi.

Diğer Genel Haberleri