Türk halkının % 70`i hayatından memnun!

Eurobarometre`nin araştırmasına göre, ``Türk halkının yüzde 70`i hayatından memnun.``

Bigpara Haber

Eurobarometre`nin araştırmasına göre, ``Türk halkının yüzde  70`i hayatından memnun.`` Katılımcılara göre ise, Türkiye`nin en büyük sorunları terörizm ve işsizlik.



CNNTURK

Avrupa Birliği`nin kamuoyu araştırmalarını yürüten kurumu Eurobarometre, Türkiye Ulusal Raporu`nu açıkladı.
 
2007 yılının sonbaharında 1004 katılımcıyla yapılan araştırma çarpıcı sonuçları ortaya koydu.
 
Rapora göre katılımcıların yüzde 70`i hayatlarından memnun. İlkbaharda yapılan araştırmada bu oran yüzde 76 idi. AB üyesi ülkelerle kıyaslanınca da bu oran düşük seyrediyor.
 
Ancak Türkiye`de gelecek bir yıl içinde hayatlarının daha iyiye gideceğini söyleyenlerin oranı AB ülkelerinden yüksek. Türkiye`de bu oran yüzde 34 iken AB`de ortalama yüzde 30.
 
En büyük sorun terör ve işsizlik
 
Bu `iyimser` tabloya karşın katılımcılara göre, Türkiye`nin en büyük sorunları terör ve işsizlik.
 
Geçen seneye oranla En büyük sorun terör diyenlerin oranında da artış var. Araştırmada katılımcılara en güvendikleri kurumlar da soruldu.
 
Hem Türkiye`de hem de AB`de en güvenilir kurum ordu oldu. Türk katılımcıların yüzde 84`ü orduyu en güvendikleri kurum olarak gösterdi.
 
AB`de yalnızca Finlandiya yüzde 91`le Türkiye`yi bu konuda geride bıraktı. Türkiye`de orduyu yüzde 64`le Türkiye Büyük Millet Meclisi ve dini kurumlar izliyor.
 
Hükümete olan güven yüzde 63, medyaya olan güven ise yüzde 28 düzeyinde.
 
Araştırmaya göre, Türkiye`de AB`ye destek de düşüyor; 2007 ilkbaharında yüzde 53 olan destek oranı sonbaharda yüzde 50`ye geriledi.

Diğer Genel Haberleri