Türk girişimciye büyük onur

Türk girişimciye Başkan Obama`dan büyük onur

Bigpara Haber

ABD Başkanı Obama geçtiğimiz gün girişimcilik fikirleriyle öne çıkan başarılı iş adamlarını Beyaz Saray`da ağırladı.

Başkan Obama yurtiçinde ve yurtdışında ABD`yi temsil eden 11 önemli girişimciyi Küresel Girişimcilik Büyükelçisi olarak onurlandırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) ortaklığıyla seçilen ABD Başkanının Küresel Girişimcilik Büyükelçileri arasında, ABD yoğurt piyasasının büyük kısmını elinde tutan Chobani`nin sahibi Türk işadamı Hamdi Ulukaya da bulunuyor.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Ulukaya, Obama`nın Girişimcilik Büyükelçiliği üzerinde özellikle durduğunu belirterek girişimciliğe teşvik için çaba sarfettiğini ve bu noktada bir komite kurulmasını istediğini anlattı. Obama`nın başarılı girişimcilerin tecrübelerini yeni girişimcilere paylaşmasına ve girişimciliğin önündeki sorunlara çözüm getirilmesine büyük önem verdiğini sözlerine ekledi. Bu açıdan Başkan Obama`nın da kendisini Girişimcilik Büyükelçiliği ile onurlandırmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Ulukaya, teknoloji, ticaret ve moda gibi birçok sektörden işadamlarının seçildiğini belirterek seçilmelerinin tek nedeninin yanlızca başarılı olmalarından kaynaklanmadığını söyledi. Yaptıkları işe sıfırdan başlayan, kendi ruhundan birşeyler katan, kendilerini ve dış dünyayı değiştiren kişiler seçildiler. Her birinin farklı bir başarı öyküsü var dedi. Ulukaya Obama`ile bir saat boyunca görüşüp şirketini nasıl kurduğunu ve markasının Amerika`da nasıl bu kadar popüler olduğunu anlatma imkanı da buldu.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Hamdi Ulukaya mütevazi birikimiyle ABD`ye dil öğrenmek için gelmişti. 2005 yılında banka kredisi kullanarak New York dışında küçük bir yoğurt fabrikası satın aldı. Zamanla kendi markası kurumsallaştı ve 2013 yılında ABD`nin en çok satılan yoğurt markası haline gelip yıllık cirosu 1 milyar doları aştı.

Diğer Girişim Haberleri