Turizmde Türk Yöneticilerin Başarısı

Bigpara Haber
Türk turizminin gelişmeye başladığı 1980`li yıllarda otellerimizin tamamının başında yabancı genel müdürler bulunurken, günümüzde durum tersine döndü ve otellerimizin neredeyse tümü, Türk genel müdürlerin yönetimine geçti.


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Türgen Şevki Bulut, turizmin kaptan köşkü olarak nitelendirilen otel genel müdürlüklerinde artık Türkler`in bulunduğuna dikkati çekerek, Otellerimizin tamamına yakınında Türk genel müdürlerin görev yapması Türk turizmi açısından çok önemli bir gelişmedir. Profesyonel otel yöneticilerimiz yabancılara oranla daha başarılı olmaktadırlar dedi. Antalya`daki 600`e yakın otel ve tatil köyünden ancak 5 kadarında yabancı genel müdür bulunduğunu belirten Türgen Şevki Bulut, 1980`li yıllarda ise bu oranın tam tersi olduğunu söyledi.


YABANCILAR TEKRAR GELİYOR;

Bulut, Türkiye`de tutunamayarak çekilen yabancı otel zincirlerinin tekrar Türkiye`ye gelmek istediklerini de kaydederek, şunları söyledi: Türk turizminin 2000 yılında gösterdiği performans yabancı otel zincirlerinin dikkatini çekti. Türkiye`ye girmek için yeniden çaba sarfeden bu otel zincirlerinin çekilmesinin ana nedeni yabancı genel müdürlerle çalışmalarıydı. Yabancı yöneticiler, ne yazık ki, başarılı olamamışlardır. Yabancı turizm firmaları, eğer tekrar Türkiye`de yatırım yapacaklarsa, Türk genel müdürlerle çalışmaları, hem onların hem de Türk turizminin faydasına olacaktır. Türk profesyonel otel yöneticileri, Türkiye`nin her türlü şartını bilmektedir. Yabancı işletmeler profesyonel Türk yöneticilerinden faydalandıkları taktirde daha başarılı olacaklardır.


PROFESYONEL TÜRK YÖNETİCİLERİ;

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Ahmet Barut ise Türkler`in artık otelciliği ve yöneticiliği öğrendiğini, bu işi profesyonel bir şekilde yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: Otellerimizde çok kaliteli yöneticiler var. Türkiye şartlarını daha iyi biliyor ve ona göre otellerini yönlendiriyorlar. Antalya yöresinde yabancı genel müdürlerle çalışan tesis sayısı yok denecek kadar azdır. Bunun nedeni Türklerin de bu işi en az yabancılar kadar başarıyla yapmaya başlamasıdır. Bir zamanlar, yurt dışından otel genel müdürü getiriyorduk, ama artık yurt dışına otel genel müdürü göndermeye başladık. (HÜRRİYET)



Diğer Genel Haberleri