Turizmciler deniz ulaşımı istiyor

Bigpara Haber
Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği (KEMİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Kılıç, Antalya bölgesinde ulaşımın kara yoluyla yapıldığını, trafik kazalarının en aza indirilmesi için deniz ulaşımına önem verilmesi gerektiğini söyledi.

KEMİAD Başkanı Kılıç, turizmde Türkiye`ye rakip olan başta Yunanistan, İspanya ve İtalya`da deniz ulaşımının çok önemli bir gelişme içinde olduğunu, buna karşılık Türkiye`de ise denize ve deniz ulaşımına önem verilmediğini belirtti.

Özellikle turizm bölgesi olan Antalya ve ilçelerinde turist ulaşımının tamamen karayoluyla yapıldığını, meydana gelen trafik kazalarında turistlerin de öldüğünü ve yaralandığını anlatan Kılıç, bu durumun Türk turizmine imaj kaybettirdiğini bildirdi.

Yeni imaj için

Türk turizminin bu kötü imajdan kurtulmak için mutlaka deniz ulaşımına destek verilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

Ülkemizdeki en büyük sorunların başında ulaşım sorunu gelmektedir. Hiçbir ülkede büyük otogarlar yoktur. Büyük havalimanları, büyük tren garları ve büyük limanlar vardır. Bizde ise tam tersi otogarlar büyük. Deniz ulaşımına önem verilmelidir. Komşumuz Yunanistan küçük nüfusuyla deniz ulaşımı ve ticaretinde dünyanın en önde gelen ülkesi durumunda iken biz halen trafik terörüyle boğuşuyoruz. (ZAMAN)

Diğer Genel Haberleri