Turizm yatırımlarına 6,3 milyar liralık teşvik

Bigpara Haber

Turizm sektörüne, Ocak- Şubat döneminde 5 milyar 200 milyon Lirası yeni yatırımlar, 1 milyar 100 milyon lirası da yenileme çalışmaları için 6 milyar 300 milyon Lira tutarında teşvik verildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ar-Ge Birimi’nin derlediği verilere göre, yılın ilk iki ayında konaklama sektöründe 60 yeni proje için 5 milyar 200 milyon lira tutarında yatırım teşviki sağlandı. Halen faaliyette bulunan ve yenileme ile modernizasyon çalışmaları yürütülecek 15 tesise verilen yatırım teşvikleriyle birlikte, sektöre iki ayda verilen yatırım teşviklerinin tutarı 6 milyar 300 milyon Lirayı buldu.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI UÇAK BİLETİ KAMPANYALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Ocak-Şubat döneminde verilen teşviklerle 14 bin yeni yatak yapılacak. Yatakların yüzde 36’sı Antalya’da faaliyete geçecek. Bu yatırımlarda istihdam edilecek kişilerin yüzde 41′i de Antalya’da iş bulacak.

3 yataktan biri Antalya’da yapılıyor

Yatırım teşviklerinden yararlandırılacak 60 yeni tesiste 14 bin 84 yeni yatak devreye girecek. Bu yatakların yüzde 36.4′ü Antalya’da faaliyete geçecek. Komple yeni yatırımlar sayesinde Antalya, yaratılacak toplam istihdamdan yüzde 41.1 pay alacak.

İki yataktan biri 4 yıldızlı

Yeni tesislerin yüzde 41′ini 3 yıldızlı tesisler oluştururken, bu tesisler, toplam yatak artışının da yüzde 19′unu alacak. Yüzde 33 ile ikinci sırada yer alan 4 yıldızlı tesislerin toplam yatak arzından alacağı pay ise yüzde 49. 5 yıldızlı tesislerin yatak arzındaki payı ise yüzde 28 dolayında kaldı.

Diğer Genel Haberleri