Turizm ’örtülü ödenek’ istiyor

Bigpara Haber
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, beklenmeyen ya da çözümlenemeyen sorunlara müdahale edilebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Turizm Örtülü Ödeneği oluşturulmasını istedi.


TURİZMCİLER hükümetten hem kronik sorunların çözümünü hem de beklenmedik gelişmelere karşı acil destek sağlayabilecek bir ’örtülü ödenek’ düzeni kurulmasını istiyor. Türkiye Seyahat Acenhtaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmalarında turizm sektörünün maliyet sorunlarını, Türkiye ekonomisi için kritik önemini anlattıklarını ve acil nlemler talep ettiklerini söyledi. Bazı sektör temsilcilerinin ’biz oraya birşey istemeye gitmedik’ diye açıklamalar yaptığını belirten Ulusoy, Bu ne demek? Sorunumuz yoksa niye gittik? Tabii ki sektörün çok acil sorunları var ve bunları anlatıp çözüm istedik dedi.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK İSTİYORUZ


Türk turizminin sarsıntısız, kesintisiz gelişmesini sürdürebilmesi için acilen Türkiye’nin tanıtım bütçesinin ikiye katlanmasını ve ’Turizm Örtülü Ödeneği’ kurulmasını öneren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy şunları söyledi: Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde örtülü ödenek kurulsun. Bir sorun mu var? Bastıracaksın milyon dolarları işi bitireceksin. Akaryakıt fiyatı mı çıktı, hava yolu firmaları zora mı girdi? Hemen devreye gireceksin. Şu anda İspanya’daki tatili satan Türkiye’dekine göre 70 euro daha karlı oluyor. Örtülü ödenek olsaydı buna müdahale ederdik. Rakibimiz turizm ülkeleri bunu yapıyor. Neden biz yapmıyoruz?

MALİYET PATLADI

Haberin Devamı

Uzun süredir Türkiye’de turizmin patlama yaptığının konuşulduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy şöyle devam etti: Evet turizmmiz hızla büyüyor ancak bu arada maliyetlerimiz de patladı. 2002’de asgari ücret 160 dolardı şu anda 480 dolara gelmiş durumda. Yüzde 200 artmış. bu sektör istihdama dayalı bir sektör.

OTEL TEŞVİKLERİ YANLIŞ

Haberin Devamı

Hükümetin bundan sonra otel yatırımlarını Anadolu’ya teşvik etmesini de isteyen Başaran Ulusoy, Artık Antalya’da, Belek’te, Kemer de mevcut otelleri dolduralım yeter. Onları rehabilite edelim ama orada otel dolu değil sen yanında 20 otel daha teşvik veriyorsun. Yatırım yapmak istiyen gitsin Kütahya’ya, Van’a yapsın diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri