"Turist sayısını sekiz milyon artırmayı hedefliyoruz"

Cumhurbaşkan Erdoğan, "Turizmde yeni bir atılım dönemi başlatmayı, ilk etapta turist sayısını 8 milyon artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda turizm sektörü temsilcilerini kabulünde konuştu. Erdoğan, son yıllarda turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların Türkiye'ye özgü olmadığını belirterek, küresel krizin süren etkileri, bölgedeki krizler, siyasi söylem ve politik kırılmaların Türkiye'yi de etkilediğini belirtti.

"Türkiye olarak bu süreçten kurtulmanın yolunun içe kapanmaktan değil, tam tersine krizi fırsata çevirecek şekilde yeni atılım dönemine girmekten geçtiğine inanıyorum" diyen Erdoğan, Türkiye'nin hizmet kalitesini, ürün çeşitliliğini ve insan kaynağını kullanarak kısa vadede 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşacağına inandığını kaydetti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

"Elbette bu imkanları değerlendirmenin yolu yeni yöntemler, metodlar, araçlar bulmaktan ve kampanyalardan geçiyor" diyen Erdoğan, "İlk etapta turist sayısını sekiz milyon artırarak işe başlamak niyetindeyiz. Bunun için bakanlığımız sektörle işbirliği içinde bir kampanya başlatıyor" dedi.

Bu kampanya çerçevesinde yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına seslenerek Türkiye'de geçirdikleri izinlerinin en azından bir haftasını turizme ayırmalarını isteyen Erdoğan, yaşadıkları ülkelerdeki dostlarını ve komşularını da Türkiye'ye davet etmelerini istedi. Erdoğan yurtdışındaki Türklere düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini de Türkiye'de yapma çağrısında bulundu.

Erdoğan, kampanya çerçevesinde Türkiye'deki 50,000 yabancı sermayeli şirkette çalışanlar ve bu şirketlerin yurtdışındaki merkezlerinde çalışanlar için de fırsatlar sunulacağını duyurdu ve "Böylece yurtdışındaki vatandaşlara ve ülkemizdeki yabancılara yönelik kampanyalarla turizmde yeni bir atılım dönemi başlatmayı hedefliyoruz" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri