Turist getiren acentelere destek

Turist getiren acentelere 6 bin dolar destek kapsamı genişletildi.

Bigpara Haber

Türkiye'ye turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine sağlanacak desteğin kapsamı genişletildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin tebliğ uyarınca, Gazipaşa, Antalya, Dalaman, Milas Bodrum, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanları için sağlanan destek, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan, Ordu Giresun ve Samsun Çarşamba havalimanlarını içine alacak şekilde genişletildi.

Buna göre, en az 100 yolcusu bulunan bir uçak ile; sayılan havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz (charter) seferler ile İran'dan gerçekleştirilen kapalı grup uçak seferiyle Türkiye'ye tek başına veya birlikte turist getiren seyahat acentelerine yıl sonuna kadar uçak seferi başına 6,000 dolar destek sağlanacak.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Reuters`ın haberine göre tebliğ kapsamında 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan charter uçak seferlerinde en az 150 yolcu getirilmesi kaydıyla, destek tutarı yüzde 30 oranında artırılarak uygulanacak.

Bir uçakta, bir veya birden fazla seyahat acentesi tarafından getirilen turistin bulunması halinde, her bir seyahat acentesine verilecek destek tutarı, o seyahat acentesinin getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak.

Turist getirme niteliği taşımayan hac, umre ve benzeri organizasyonlarla gerçekleştirilen uçak seferleri bu destek kapsamı dışında tutulacak. 

Diğer Ekonomi Haberleri