‘Turcorn’lar başarı hikâyesi yazıyor’

Yerli e-ticaret sitesi Trendyol’un ilk yurtdışı ofisi, Berlin ofisinin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “2 yıl öncesine kadar, 1 milyar dolar değerlemeyi geçen Türk girişimi yokken şimdi 6 unicorn, bizim deyişimizle 6 Turcorn’umuz var. Turcorn’larımızın her biri birer Türk markası olarak hem ülke içinde hem ülke sınırları dışında adeta birer başarı hikâyesi yazıyor” dedi.

Bigpara Haber

Şirketin Almanya faaliyetinin başlaması sebebiyle Berlin’de gerçekleşen resepsiyona Bakan Varank ve Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in yanı sıra Türk ve Alman iş dünyasının temsilcileri de katıldı.

Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, “Trendyol geçtiğimiz yıl 10 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşarak Türkiye’nin hem ilk decacorn’u hem de en değerli şirketlerinden biri oldu. Bugün 4 milyonu Türkiye dışından olmak üzere 30 milyon kullanıcıya hizmet veren firma; Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük ilk beş e-ticaret şirketinden biri. Geçtiğimiz yıl yaptığı 265 milyon dolarlık ihracatın üçte birini ise sadece Almanya’ya yaptı. Trendyol’u Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini dünyaya gösterdiği için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin de, “İki gün önce Almanya’da bir günde rekor siparişe ulaşarak 200 bin ürün satışı gerçekleştirdik. Şimdi ise Türkiye-Almanya arasında sizin desteğinizle birlikte yeni bir kapı açıyoruz” diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri