Turcas yabancıyla enerjiye odaklanacak

Bigpara Haber
Shell Türkiye ile ortak girişim şirketi kurma çalışmaları sonuçlanmak üzere olan Turcas Petrol, enerji ve doğalgaz alanında uluslararası yabancı şirketlerle yeni işbirliklerine gidecek. Enerji alanında büyümeyi hedeflediklerini belirten Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, elektrik üretim ve dağıtımında dünyanın ileri gelen şirketleriyle görüşme içinde olduklarını, bu şirketlerden biriyle de 10 gün içinde ortaklığa imza atacaklarını ifade etti. Erdal Aksoy, `8 - 10 yıldır doğalgaz ve elektrik projelerine hazırlanıyoruz. Bunun sonucu olarak da elektrikte büyük bir Avrupalı şirketle işbirliğimiz birkaç gün içinde paraf aşamasına gelecek ve en geç 10 gün içinde bunu kamuoyuyla paylaşacağız` dedi.

Uluslararası arenada söz sahibi yabancı şirketlerle bu yıl 2 - 3 ortaklığa daha gidebileceklerini belirten Aksoy, `Hedeflediğimiz alanlarda yerli veya yabancı ortaklıklarla işbirliğine giderek büyümemizi bir enerji yatırım şirketi olarak sürdürmeyi planlıyoruz. Elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı ve ticareti, doğalgaz ithalatı ve toptan satışının yanı sıra özellikle yurtdışında petrol arama ve üretimi gibi alanlarda projeleri değerlendireceğiz. Dolayısıyla yabancı ortaklıklara giderek, sadece Türkiye`nin değil bölgenin en güçlü şirketlerinden biri haline gelmeyi hedefliyoruz` dedi.

CİRO HEDEFİ 7 MİLYAR DOLAR

Turcas Petrol Olağan Genel Kurul Toplantısı`nda konuşan Aksoy, 2005 yılının kendileri için tarihi bir yıl olduğunu ifade etti. Conoco Philips ile yolları ayrılan Turcas`ın Eylül 2005`te Shell Türkiye ile ortak girişim şirketinin anlaşmasını ve aynı yılın aralık ayında da iş devir sözleşmesini imzaladığını hatırlatan Aksoy, yüzde 30`una sahip oldukları Shell & Turcas Petrol A.Ş`de yönetimde ağırlıklı olarak kendilerinin söz sahibi olduğunu ifade etti. Söz konusu şirketin Türkiye akaryakıt dağıtım ve madeni yağlar piyasasında faaliyet gösterecek lider kuruluşlardan biri olacağını belirten Aksoy, bu şirkette yıl sonu ciro hedefinin 6.5 - 7 milyar dolar civarında olacağını vurguladı.

Diğer Genel Haberleri