Türban düzenlemesi Köşk`e gidiyor

Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliğine ilişkin kanun, Çankaya Köşkü`ne bugün gönderilecek

Bigpara Haber

Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliğine ilişkin kanun, Çankaya Köşkü`ne bugün gönderilecek.

CNNTURK

TBMM Genel Kurulu`nda, 9 Şubat Cumartesi günü yapılan ikinci turda 103 ret oyuna karşılık 411 oyla kabul edilen kanuna, Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı`nca 5735 sayısı verildikten sonra, TBMM Başkanı Toptan`ın imzasına sunuldu.
 
Toptan`ın, programları nedeniyle kanunu incelemeyi tamamlayamadığı, bu nedenle düzenlemeyi bugün Çankaya Köşkü`ne gönderileceği öğrenildi.
 
Kanun, Anayasa`nın 10 ve 42`nci maddelerinde değişiklik yapıyor.
 
Anayasa`nın,Kanun önünde eşitlik başlıklı 10`uncu maddesinin son fıkrasına, ... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında ibaresi eklendi.
 
Bu değişiklikle madde, Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır haline geldi.
 
Anayasa`nın, Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi başlıklı 42`nci maddesine ise Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir şeklinde yeni bir fıkra eklendi.
 
Türban Meclis`ten geçti
 
TBMM Genel Kurulu`nda, yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin tümü, 9 Şubat`ta 103 ret oyuna karşılık, 411 oyla kabul edilmişti.

Diğer Genel Haberleri