Tuprs Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri A.s.`nin Olagan Gundem Maddelerinin Yanisira, Yonetim Kurulu, Denetim Kurulu Ve Genel M

Bigpara Haber
TUPRS Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri A.S.`nin olagan gundem maddelerinin yanisira, Yonetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Genel Mudur`un Basbakanlik Yuksek Denetleme Kurulu`nun onerilerindeki hususlar sakli kalmak kaydi ile ibralari; eski Yonetim kurulu uyelerine fazla odenen aylik, ikramiye ve yolluklarin geri alinabilmesi icin dava acilmasi; ana sozlesmenin gecici 1. Maddesinin tadil edilmesi ve gecici 6. Maddesinin ana sozlesmeden cikarilmasi konularinin da gorusulecegi 1998 yili Olagan Genel Kurul toplantisinin 24.03. 1999 Carsamba gunu saat 11:00`de, Korfez, Kocaeli adresindeki sirket Genel Mudurlugunde yapilacagi bildirilmistir. Ana sozlesmenin gecici 1 ve gecici 6. Maddelerinin eski, gecici 1 maddenin yeni sekli asagiya cikarilmistir.

"Eski Gecici Madde 1:
Sirket, sirketin sermayesindeki kamu payi %50`nin altina dusunceye kadar 4046 sayili Kanun hukumleri geregince denetlenir.
Yeni Gecici Madde 1:
Sirket sermayesindeki kamu payi %50`nin altina dusunceye kadar 4046 sayili Kanun`un ilgili hukumleri uygulanir.
Gecici Madde 6:
Yonetim Kurulu ve Denetim Kurulu uyelerinin gorev sureleri ile ilgili ana sozlesmemizde yer alan sureler sirketin sermayesindeki kamu payi %50`nin altina dusunceye kadar uygulanmaz. Bu konuda 4046 sayili Kanun Hukumleri uygulanir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri