Tuprs Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya

Bigpara Haber
"T.C. Basbakanlik Ozellestirme Idaresi Baskanligi`nin 06.07.1998 tarih ve 4544 sayili yazilari ile T.P.A.O. tarafindan Batman Rafinerisinin kendilerine devri talepleri konusunda Sirketimiz gorusleri sunulmustur. Genel Mudurlugumuzde konuya iliskin ozel bir komisyon kurulmus ve bu komisyon tarafindan olumlu gorusle rapor hazirlanmis ve konu Yonetim Kurulu`na sunulmustur.
Yonetim Kurulumuz 24.07.1998 tarih ve 289/18 sayili karari ile komisyon kararinda belirtilen gorusler cercevesinde Batman Rafinerisinin T.P.A.O.`ya devredilmesi yonunde uygun gorus benimsenmis olup, Sirketimiz gorusunun yetkili mercilere aktarilarak devirle ilgili hukuki alt yapinin ve prosedurun tamamlanarak ve gerekli kararlarin bu mercilerce alinarak Sirketimize aktarilmasini muteakiben islemlerin yurutulmesi ve devirle ilgili sonuclarin Yonetim Kurulu`na getirilmesi seklinde karar verilmistir.
Yukarida aciklanan hususlarin disinda devir protokolu, devir fiyati, devir kosullari konusunda herhangi bir karar alinmadigi gibi islem de yapilmamistir. Ayrica Batman Rafinerisi`nin Tupras icindeki uretim ve satis paylari asagida belirtilmektedir.
1997 (Yillik) 1998 (Alti Aylik)
Uretim % 3.5 % 3.1
Satis % 2.9 % 2.4 " (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri