Tuprs Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri A.s.`nin 16. 06.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"16 Haziran 1998 tarihinde Reuters ajansinda, Kirikkale Rafinerisi`nde Irak`tan gelen mazot nedeniyle Kirikkale Rafinerisinde tanklarin tamamen doldugu bu nedenle bakimin one alinarak uretimin durduruldugu, bolgedeki tankerlerin Kursunsuz Benzin icin Izmit`e gittigi haberi yer almistir. Konuya iliskin aciklamalar asagida belirtilmistir.
Irak`tan gelen motorinin Rafineri cikisli motorin satislarini etkiledigi herkesce bilinen bir husus olup, bu konuda gerekli tedbirlerin alinmasi konusunda Tupras`ta ilgili merciler nezdinde girisimlerini surdurmektedir. Bununla birlikte 1998 yili Rafineri durus programinin motorin stoklari nedeniyle one alindigi iddiasi gercegi yansitmamaktadir. Genelde rafinerilerimizde yer alan uniteler asgari 2 yillik surelerle calisan ekipmanlarin bakimi icin kismi olarak durdurulmaktadir. Yil icerisinde yapilmasi gereken unitelerin bakim duruslari bir onceki yilda kararlastirilmakta ve Tupras calisma programlarinda yer almaktadir. Bu programda yil icerisinde ana ekipmanlarda gozlenen performans degisiklikleri ve diger rafinerilerde benzer unitelerde olabilecek zorunlu duruslarin Tupras toplaminda ekonomik kayiplara yol acmamasi icin degisiklikler yapilabilmektedir.
Kirikkale Rafinerisi`nde Hampetrol unitesi durusunun one alinmasina, Hampetrol unitesi bakimindan sonra durdurulmasi planlanan Reformer unitesinde kullanilan kataliz performansinda beklenmeyen dusme neden olmustur. Unitede kullanilan kataliz aktivitesi azaldigindan benzin uretiminde dusme baslamistir. Benzin uretiminin daha fazla duserek ekonomik kayiplarin artmamasi icin bu unitemiz oncelikli olarak durdurulmustur. Dolayisiyla rafinerilerin tamaminin durdurulmasi gibi bir durum sozkonusu degildir. Bu unitenin durus karariyla birlikte ilk sirada Mayis ayinda bakimi planlanan Vakum unitesi durusu ertelenmis, once Hampetrol unitesi arkasindan Reformer unitesi durdurulmustur. Bu unitelerin bakimi Haziran ayi sonuna dogru tamamlanacak olup, gecici olarak benzin teslimatlarinda ortaya cikan sorun kalkacaktir. Motorin satislarinda ise bir sorun bulunmamakta olup talepler karsilanmaktadir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri