Tüpraş`ın Kuruluşu`nun 17. Yıldönümü Kutlandı

Bigpara Haber

-Yönetim Kurulu Başkanı Alakoç: Özerkleştirme Şirketimizin Rekabet Gücünü Artırarak, Verimlilik Ve Karlılık Oranlarının Yükselmesini Sağlayacaktır -Genel Müdür Danış: 2000 Yılı Tüpraş İçin Yeni Adımların Atıldığı, Değişim Yılı Olarak Sürmektedir

İZMİT (A.A) - 16.11.2000 - Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alakoç, kurumun özerkleşmesi halinde rekabet gücünün artacağını, verimlilik ve karlılık oranının yükseleceğini bildirdi. Alakoç, TÜPRAŞ`ın 17. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TÜPRAŞ`ın kuruluş yıllarını ve gösterdiği gelişimi anlattı. TÜPRAŞ`ın kurulduğu dönemde özerk bir yapıya sahip olduğunu, ancak sonraki yıllarda ülkenin içinden geçtiği dönemlere paralel olarak değişime uğradığını belirten Alakoç, şunları söyledi: Ancak, 1995 yılından itibaren iyice önem kazanan özelleştirme kavramı ile birlikte gündeme gelen özerkleştirmenin gerçekleşmesi halinde, şirket yönetimi birçok konuda serbest karar alma yetkisine kavuşmuş olacaktır. Bu da şirketimizin rekabet gücünü artırarak, verimlilik ve karlılık oranlarının yükselmesini sağlayacaktır.

Genel Müdür Hüsamettin Danış da TÜPRAŞ`ın Türkiye`de enerji sektörünün lider kuruluşu olduğunu ve dünya klasında rafineri şirketi olma hedefine adım adım yaklaştığını belirtti. TÜPRAŞ`ın vizyonuna uygun stratejiler saptadığını dile getiren Danış, 2000 yılı TÜPRAŞ için yeni adımların atıldığı, bir değişim yılı olarak devam etmektedir dedi. Kurumda 5, 10, 15, 20 ve 25 yılını dolduran personele kıdem armağanlarını dağıtan Alakoç ve Danış, tören öncesinde de Körfez ilçedeki Atatürk anıtına çelenk koydular. Çelenk koyma töreni sırasında, rafineriye ait ramorkörler su gösterisi yaptı ve sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törene, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Vahit Kuzuoğlu, Kemal Kaya ve Mukan Perinçek ile çok sayıda personel katıldı.

Diğer Genel Haberleri