Tüp geçit için kamulaştırma başlıyor

Bigpara Haber
Türkiye`nin en büyük ulaştırma projeleri arasında bulunan ve İstanbul tüp geçit yapımında geri sayım başladı.

Ulaştırma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının üzerinde iki yıldan buyana çalışıldığı ve kısa adı ‘‘Marmaray’’ olan İstanbul Boğazı demiryolu tüp geçiti ve banliyö hatlarının en önemli ünitesi olan 1.3 kilometre uzunluğundaki tüp geçite yönelik kamulaştırma çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlanılacağı öğrenildi.

Sistemin planlanan sürede tamamlanması amacı ile kamulaştırma çalışmalarının da programlanan sürede bitirmeyi planlayan ilgili kuruluşun bütçesine 70 trilyon liralık ödenek tahsis edildi.

Avrupa ile Asya arasındaki demiryolu bağlantısını İstanbul boğazından döşenecek demiryolu ile sağlayacak olan tüp geçitin yapımına yönelik ihale süreci de devam ediyor.

Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce 3 firma grubundan alınan tekliflerin teknik değerlendirme çalışmalarının da tamamlandığı bildirildi. Japon finans kuruluşu JBIC tarafından da teknik değerlendirmenin onaylanmasının ardından firmaların fiyat zarfları açılarak ihalede son değerlendirme görüşmelerine başlanılacak.

Programda, tüp geçit ile ilgili firma seçiminin yıl sonuna kadar yapılması öngörülüyor. 2007 yılında işletmeye alınması planlanan tüp geçit yapımına da fiili olarak 2004 yılı Mart ayı içinde başlanacak.

Diğer Ekonomi Haberleri