TÜGİAD da Güneydoğu Yolcusu

Bigpara Haber
TÜGİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, 20 arkadaşıyla birlikte Güneydoğulu GİAD`larla işbirliği protokolü imzalamak üzere bugün Diyarbakır`a gidiyor.


Büyük patronların derneği TÜSİAD`dan sonra, 45 yaşın altındaki genç patronları temsil eden TÜGİAD da, Güneydoğu`daki emsal işadamlarıyla organik bağ geliştirmek için adım atıyor. Çoğunluğu İstanbul kökenli olan genç işadamları, Güneydoğulu meslektaşlarıyla aralarındaki ilişkileri somut alanlara taşımak için bugün Diyarbakır`a gidiyor. TÜGİAD, Başkanı Muharrem Yılmaz öncülüğünde 20 üyesiyle Güneydoğulu işadamlarıyla yapacakları buluşmada bir İşbirliği Protokolü imzalayacaklar.


G. DOĞU KALKINMADAN KALKINAMAYIZ;

TÜGİAD, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) ile bugün Diyarbakır`da bölge GİAD`larının katılımıyla düzenlenecek İstişare Toplantısına önderlik edecek. Toplantının ardından imzalanacak İşbirliği Protokolü ile de TÜGİAD`ın bölge GİAD`larla olan ilişkilerinde aktif çalışmalar gündeme gelecek. Bu çalışmaların ilk adımı, ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi yönünde olacak. TÜGİAD Başkanı Yılmaz, G.Doğu`nun yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunların sadece bu bölgede yaşayan halkın değil, tüm Türkiye`nin sorunları olduğunu belirterek, Doğu ile G.Doğu kalkınmadan Türkiye`nin kalkınmış ülkeler arasına giremeyeceğini düşünüyoruz dedi.


Gezideki amaçlarının, yörenin ekonomik ve sosyal kalkınma hamlelerine yapacakları katkıları belirlemek olduğunu da kaydeden Yılmaz, Toplantımıza katılacak 7 G.Doğulu GİAD temsilcisi ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği ile bölgenin kalkınma süreci projeleri için diyalog kuracağız diye konuştu. GÜNGİAD tarafından Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi`nde düzenlenen Ortadoğu 2000-1. Ortadoğu Uluslararası Endüstri Fuarı`nda, bölgedeki kuruluşlarla ilişkileri geliştirmenin yolları araştırılacak. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Politika Haberleri