Trump'tan kritik 'vergi reformu' açıklaması

ABD Başkanı Trump "olağanüstü" vergi reformları yapacağını açıkladı.

Bigpara Haber

Beyaz Saray'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki haftalarda eski Başkan Ronald Reagan döneminden bu yana en iddialı vergi reformunu yapacağını açıklamasıyla hisse senetleri ve dolar dün yükselişe geçti.

Beyaz Saray'da havayolu şirketlerinin yöneticileriyle buluşan Trump, "olağanüstü" bir vergi planı hazırladığını söyledi ancak şirketler üzerindeki vergi yükünün azaltılması gerektiğinin dışında herhangi bir detay vermedi.

Trump vergi reformu konusunda, "Çok iyi gidiyor. Takvimin çok ilerisindeyiz" diyerek, "Önümüzdeki iki veya üç hafta içinde vergi ve havayolu altyapımızın gelişmesi bakımından olağanüstü olacak bir şey açıklayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Trump'ın kapsamlı bir vergi planı açıklayacağını ve bu planın içinde kişiler ve firmalar için vergi indirimlerinin de olacağını belirtti.

HİSSE SENETLERİ YÜKSELDİ

Vergi reformu yasalaşana kadar Kongre'de yaşanacak anlaşmazlık ihtimaline rağmen dolar, ABD Hazine tahvil getirileri ve hisse senetleri bu haberin ardından yükseldi.

ABD yasaları uyarınca yalnızca Kongre vergi sistemini kapsamlı bir şekilde değiştirebilir. Şimdiki sistem 1986 yılından bu yana kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmedi.

ABD'de her iki siyasi parti de vergi reformuna ihtiyaç olduğunu düşünüyor fakat pek çok yasal açık barındıran sistemin karmaşıklığından dolayı bu konuda bir türlü adım atılamıyor.

Spicer, "1986 yılından bu yana görmediğimiz kapsamda bir plan" beklenmesini söyleyerek, reform için "Çalışan Amerikalıların pek çoğunun ihtiyacı olan bir rahatlamaya cevap verecek" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri