Trump Towers'tan Donald Trump'a tepki

Trump Towers Genel Müdürü Kural, ABD'de başkan aday adayı Donald Trump'ın açıklamalarını kınadıklarını belirtti.

Bigpara Haber

Trump Tower, ABD Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Trump’ın Müslümanlara yönelik açıklamalarını kınadı.

Reuters'ın haberine göre; Doğan Ailesi’nin sahibi bulunduğu İstanbul Mecidiyeköy’deki Trump Tower’ın Genel Müdürü Bülent Kural, lisans anlaşmalarının bulunduğu Donald Trump’ın Müslümanlara yönelik sözlerinin ardından Trump markası ile olan ilişkilerinin hukuki boyutunu değerlendirmeye aldıklarını  söyledi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

ABD Cumhuriyetçi Parti Başkan adaylığı yarışını sürdüren Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Kaliforniya'da iki Müslüman tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırının ardından yaptığı açıklamada, Müslümanların ABD’ye girişinin geçici olarak engellenmesini istemişti.

Bunun üzerine Trump'ın yatırımlarının bulunduğu bazı Arap ülkelerindeki ticari ortakları Trump ile ilişkilerini gözden geçireceklerini açıklamıştı.

"TRUMP MARKASI İLE İLİŞKİMİZİN HUKUKİ BOYUTUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Trump Tower Genel Müdürü Bülent Kural da dün akşam yaptığı yazılı açıklama, Trump’ın ifadelerini kınadıklarını ve Trump markası ile olan ilişkilerinin hukuki boyutunu değerlendirdiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“ABD Cumhuriyetçi Parti Başkan adaylığı yarışını sürdüren Donald Trump, son yaptığı bazı açıklamalarla, tüm İslam dünyasını olduğu gibi halkının yüzde 99’u Müslüman olan milletimizi de rencide edici ifadelerde bulunmuştur. Müslümanlara karşı ayrımcılık niteliği taşıyan bu ifadeleri esefle karşılıyor ve kınıyoruz... Bu tepkimiz, Trump Ailesi’ne doğrudan doğruya zamanında iletilmiş bulunmaktadır. Trump markası ile olan ilişkimizin hukuki boyutunu değerlendiriyoruz.”

Diğer Genel Haberleri