Truman: Türkiye Desteği Hak Ediyor

Bigpara Haber
Ankara`da temaslara başlayan ABD Hazine Bakan Yardımcısı Truman, Türkiye`nin iddialı hedefler için samimi icraat sergilediğini ve bu izlenimini Washington`a aktaracağını söyledi


Türkiye`ye destek vermek üzere dün Ankara`ya gelen ABD Hazine Bakan Yardımcısı Prof. Edwin Ted Truman, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Maliye Bakanı Sümer Oral, Devlet Bakanı Recep Önal ve Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ile ayrı ayrı görüştü. Truman, istikrar programı, hedefler ve ekonominin üretken yapısı konusundaki verileri dinledikten sonra memnuniyetini belli etti. Truman`a Ankara`da, özelleştirme programında alınan yol, enflasyon ve döviz kuru hedeflerinde kaydedilen mesafe, büyüme ve bütçe rakamlarında vaatlerin tutturulduğuna ilişkin ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Bu veriler, ekonomideki dalgalanmanın kısa vadede sağlanacak destekle derin bir krize dönüşmeden atlatılabileceğinin sağlam kanıtları olarak anlatıldı. İddialı hedefler için samimi icraat sergilediğini düşündüğü Türkiye`nin desteği hak ettiğinin altını çizen Truman, Washington`a bu izlenimlerini güçlü ifadelerle aktaracağı mesajını verdi. Yetkililer, Truman ile görüşmelerin çok sıcak bir havada geçtiğini vurguladı.


Maliye Bakanı Oral, Truman ile IMF heyetinin ziyaretinin aynı tarihe denk gelmesinin tesadüf olduğunu belirterek, Truman`ın programının önceden belirlendiğini söyledi. Oral, IMF desteğine Truman`ın nasıl baktığına ilişkin soru üzerine, o konuya girmediklerini söyledi ancak programın uygulamaya başladığı tarihteki inançlarının ve destekleme arzularının aynen devam ettiğini söyledi.
Oral, iki dostun birbirini desteklemesi kadar tabii bir şey olmayacağını da ifade ederken, Her şey iyi dedi.(MİLLİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri