TRT payı, dayak yiyen kadına

Elektrik faturalarında TRT payının, şiddet gören kadınlar, özürlüler ve muhtaç çocuklara aktarılaçak

Bigpara Haber

Elektrik faturalarına yansıtılan TRT payının, şiddet gören kadınlar, özürlüler ve muhtaç çocuklara aktarılması istendi.

Elektrik faturalarına yansıtılan TRT payının, şiddet gören kadınlar, özürlüler ve muhtaç çocuklara aktarılması istendi. TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile elektrik faturalarına yansıtılan yüzde 2 oranındaki payın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve TOKİ arasında paylaştırılması öneriliyor.

CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya tarafından hazırlanan kanun teklifinde, geçen yıl 551 milyon liraya ulaşan bu miktarın, TRT tarafından amaç dışı kullanıldığı ve eş-dost ve yandaşlar için gelir kapısı olarak görüldüğü savunuldu.

PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR Teklifin gerekçesinde ‘’İzlenme oranı iyice düşmüş bu kuruma, fakir fukaranın elektrik faturalarından aktarılan paralar pervasızca kullanılmaktadır. Tarafsızlığını iyice yitiren TRT, bu paraları  yandaşlarına maaş olarak dağıtarak, peşkeş çekmektedir’’ denildi.

Kanun teklifinde yüzde 2’lik payın, Aile Bakanlığınca, şiddet gören kadınlar, özürlüler ve muhtaç çocuklar için , Gençlik Spor Bakanlığınca, öğrencilere yurt yapılması için ve TOKİ tarafından da şehit aileleri ile gaziler için konut yapılması amacıyla harcanması isteniyor.

GAZETEPORT

Diğer Genel Haberleri