Trakya Yöresi `Gaz Çıkardı`

Bigpara Haber

Trakya`nın Sevindik ve Göçerler bölgelerinde doğalgaz yatakları bulunduğu bildirildi. Her iki yataktaki doğalgaz rezervinin toplam 2-3 milyar metreküp olduğu tahmin ediliyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Demirağ, Trakya bölgesinde bir yabancı firma ile TPAO`nun kendi sahasında çok iyi doğalgaz keşifleri yaptıklarını belirtti.

Demirağ, kuyu testlerinin tamamlandığını, her bir kuyunun günlük veriminin 140 bin-150 bin metreküp doğalgaz civarında olduğunu söyledi. Demirağ, bu miktarın, yörede bir elektrik santralını işletebilecek düzeyde olduğunu kaydetti. En az 2-3 milyar metreküplük rezervin Türkiye`nin enerji ihtiyaçları ile kıyaslandığında çok büyük gibi görünmeyebileceğini belirten Demirağ, ancak gaz üretiminin artması adına sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Demirağ, buradan elde edilecek doğalgazı Botaş`a veya yöredeki cam ve tekstil sanayiinde orta boy ölçekteki şirketlere pazarlayacaklarını belirtti. Karadeniz`de hidrokarbon açısından büyük potansiyel bulunduğuna işaret eden Osman Demirağ, şunları söyledi:

Rize açıklarında bir lisansımız var. Bir hafta önce derinsu ortak arama çalışmasını başlattık. 25 petrol şirketine çağrı bıraktık. 7-8 tanesi ilgisini belirtti. Ortak bulduğumuzda ikinci aşama çalışmalarımızı başlatacağız. (RADİKAL)

Diğer Piyasa Haberleri