Trafik Araştırma Komisyonu

Bigpara Haber
-Komisyon Başkani Tan: -``Trafikte Olağanüstü Hal Yaşaniyor``



ANKARA (A.A) - 27.10.2000 - TBMM Trafik Güvenliği Araştırma Komisyonu Başkanı Ahmet Tan, trafikte yasaların yetersizliği nedeniyle ``Olağanüstü hal`` yaşandığını söyledi. Trafik Güvenliği Araştırma Komisyonu, bugün rapor yazımından önceki son toplantısını yaptı. Komisyon Başkanı Tan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ümit Özerol, trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nihat Kurtiç ve Milli Emlak Genel Müdürü Ercan Öz`ü dinleyeceklerini bildirdi. Şehiriçi trafiğin farklı kurumlar tarafından yönetilmesi nedeniyle sorunlar yaşandığını ifade eden Tan, Ankara`da bir pilot uygulama başlatılmasını amaçladıklarını ve tarafları da biraraya getirdiklerini söyledi. Yasalardan kaynaklanan yetersizlikler nedeniyle ``Trafikte olağanüstü hal yaşandığını`` ifade eden Tan, ``Herkes Meclis`in artık buna (Dur) demesi gerektiğini düşünüyor`` dedi.


TRAFİK EĞİTİM PARKLARI;

Ahmet Tan, trafik kazalarında, sürücülerin eğitimsizliğinin büyük rolü olduğuna da dikkat çekerek, bunu gidermeye yönelik tedbirleri de görüştüklerini söyledi. Tan, devlet tarafından tahsis edilecek alanlarda eğitim parkları ve pistler oluşturulmasını amaçladıklarını bildirdi. Bugün yapacakları toplantıdan sonra 30 Ekim Pazartesi günü komisyon üyelerinin bir değerlendirme için biraraya geleceklerini kaydeden Tan, daha sonra rapor yazımına geçeceklerini söyledi.


KENDİ KENDİNE ALKOL MUAYENESİ;

Bu arada, sürücülerin kendi kendilerine alkol muayenesi yapmalarına olanak sağlayan bir alet, şirket yetkilileri tarafından komisyon üyelerine tanıtıldı. Tek kullanımlık olan yeni alkolmetre, sürücülerin aleti üflemesinden sonra meydana gelen renk değişimi ile kandaki alkol düzeyini gösteriyor.

Diğer Genel Haberleri