TOKİ:1.5 milyon konuta ihtiyaç var

Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar, Türkiye`nin önümüzdeki 5 yıl içinde 1.5 milyon konut ihtiyacı bulunduğunu bildirdi

Bigpara Haber
Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar, Türkiye`nin önümüzdeki 5 yıl içinde 1.5 milyon konut ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Bayraktar, Türkiye`deki konut ihtiyacı konusunda net bir veri bulunmadığını, ancak Konut Müsteşarlığı`nın yaklaşık 3 yıldan bu yana yaptığı Türkiye`de 2000-2010 Yılı Konut Araştırması çalışmasına göre Türkiye`de yenileme ve ihtiyaç tarzında önümüzdeki 5 yıl içinde 1.5 milyon konut ihtiyacının olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Bu ihtiyacın bazı yerlerde konut fazlası, bazı yerlerde de konut açığı şeklinde tezahür ettiğini belirten Bayraktar, araştırmada bu yıl da 400 bine yakın konut yapılması gerektiğinin belirtildiğini söyledi.

Bayraktar, kamu olarak konut ihtiyacının en fazla yüzde 10`unu bizzat yapmayı planladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

Bunu da model, sağlamlık, kalite ve fiyatları oluşturmak için yapacağız. Aynı zamanda özel sektörün önünü açarak, belli bir disiplin ve kaliteye çıkmasını sağlayarak Türkiye`deki konut ihtiyacının giderilmesini tasarlamaktayız. Yoksa devlet olarak hepsini yapmaya ne imkanımız, ne de düşüncemiz var.

Bayraktar, Türkiye`deki konut ihtiyacının giderilmesine yönelik kaynak temin çalışmaları içinde olduklarını kaydetti. TOKİ Başkanı, bu kaynağın bir kısmını yapacakları konutlardan alacakları ortalama yüzde 15 ile 25 arasındaki peşinat ve taksitlerle karşılamayı düşündüklerini söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri