Tofaş`ta moraller yüksek

Krizden etkilenmeyi beklemeyen Tofaş düşük kredi faizi ile satışlarını artıracak.

Bigpara Haber
-Tofaş Oto Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Egeli: -Türkiye`De Önümüzdeki 2 Haftada Kriz Öncesi Koşullara Yakın Araç Satılacak -Yüzde 2.95 Faizli Kredilerle Bu Gelişmeden En Fazla Biz Yararlanacağız -2001 Yılında Talebin Gücünü Faizler Belirleyecek

İSTANBUL (A.A) - 12.12.2000 - Tofaş Oto Ticaret`de satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Egeli, önümüzdeki iki haftada kriz öncesi koşullara yakın motorlu araç satılmasını beklediklerini bildirdi. Egeli, A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, otomotive yönelik tüketici kredilerini hiçbir kısıtlama olmadan vermeye devam ettiklerini ve bunun da kendilerine büyük avantaj sağladığını kaydetti. Olumsuz piyasa koşullarına rağmen, ihracatına başlanan Doblo`nun tüm versiyonlarında, Marea`nın bazı modellerinde ve Kartal`da talebi karşılayamadıklarını belirten Egeli, şunları söyledi: Geçtiğimiz hafta sonu bütün showroomlarımız çok canlıydı. Bu insanların kafasında krizin bir şekilde geride kaldığını gösteriyor. Eskiden böyle birşey yaşandığında herkes kabuğuna çekilir, bir kişi bile gelmezdi. Bu durumu 1998 sonlarında, 1999`da çok yoğun yaşamıştık.

-VERGİ ARTIŞI TEDİRGİNLİĞİ-
2001 yılı için belirlenen vergi artışlarının talep artışında en büyük etkenlerden birini oluşturacağını da anlatan Hasan Egeli, görüşlerini şöyle dile getirdi: Vergi artışının çokluğundan dolayı insanlarda bir korku var şimdi. Vergi artışı, önümüzdeki yıla ilişkin ciddi bir tedirginlik oluşturduğundan, müşterilerin kararsızlığı önümüzdeki günlerde kırılacaktır. Türkiye`de önümüzdeki 2 haftada kriz öncesi koşullara yakın motorlu araç satılacak. Yüzde 2.95 faizli kredilerle bu gelişmeden en fazla biz yararlanacağız. Önümüzdeki yılın ilk aylarında talebin düşük seyretmesinin beklendiğini kaydeden Egeli, 2001 yılında talebin gücünü faizler belirleyecektir dedi.

Diğer Genel Haberleri