Tofaş: Fiat`tan yeni modeller istiyoruz

Bigpara Haber
Tofaş gözünü Fiat`tan gelecek yeni modellere çevirdi. Koç Holding Fiat Grubu Başkanı Aydın Çubukçu, Tofaş olarak Fiat`tan bazı modellerin Türkiye`de üretilmesini istediklerini söyledi.

Fiat geçtiğimiz günlerde 8 fabrikasını kapatma kararı alarak, yeni ürünlerini Türkiye ve Brezilya gibi ülkelere kaydıracağını açıklamıştı.

Birçok büyük Avrupalı firmanın artık üretimini Türkiye`ye kaydırdığını ve buradaki üreticilerin başarılarını kanıtladığını kaydeden Çubukçu, Fiat`ın İtalya dışındaki fabrikaları içinde Tofaş`ın en iyisi olduğunu belirtti. Otomotivcilerin zaman zaman tek modelin üretimini Türkiye`ye verdiğini ve bazen bütün üretimlerini Türkiye`ye taşıdığını anlatan Çubukçu, yeni modellerin artacağını belirtti.

Fiat`ın önemli ve başarılı bir ticari vasıtası olan Doblo`nun sadece Türkiye`de üretildiğini kaydeden Çubukçu, şunları söyledi

Bundan sonrası için Tofaş olarak Fiat`tan bazı modellerin Türkiye`ye verilmesini istiyoruz. Fabrikamızın daha verimli çalışabilmesi ve daha fazla ihracat yapabilmemiz için bunlar gerekli. Ama bunlar uzun projelerden sonra ortaya çıkıyor. Her zaman da olumlu bir yaklaşım var.``

Diğer Genel Haberleri