TIM, Brezilya`da ilk GSM servisini açtı

Türkiye`de faaliyet gösteren GSM operatörü Aria`nın İtalyan ortağı TIM (Telecom İtalia Mobile), Brezilya`da ilk GSM servisini resmen açtı

Bigpara Haber
Türkiye`de faaliyet gösteren GSM operatörü Aria`nın İtalyan ortağı TIM (Telecom İtalia Mobile), Brezilya`da ilk GSM servisini resmen açtı.

Brezilya`da GSM hattı için 1 milyar dolarlık yatırım yapan TIM, bunun 400 milyon dolarını önceden kullanırken, 600 milyon doların 3 yıllık periyoda bölüneceğini açıkladı.

Latin Amerika ülkelerine son yıllarda çok ciddi yatırımlar yapan TIM, Brezilya`da yüzde 100 kendisine bağlı kurduğu 3 şirketle (Tim SanPaolo, Tim Rio Norte, Tim Centro Sul) hemen 80 kentte hizmet vereceğini bildirdi.

TIM`in CEO`su Marco De Benedetti, Brezilya`nın San Paolo kentinde düzenlediği basın toplantısında, Brezilya`da GSM servisi, TIM için önemli bir operasyon ve bu yüzden büyük bir memnuniyet sebebi. Brezilya`ya en iyi teknolojiyi götürmek istiyoruz dedi. Brezilya`da şimdiden 25 milyon GSM müşterisi olduğu ve 3-4 yıl sonra bunun ikiye katlanabileceği ifade ediliyor. Avrupa`da Türkiye (Aria`da yüzde 49 ortaklık), Yunanistan (Stet Hellas`da yüzde 63.95 ortaklık), Çek Cumhuriyeti (Rodiomobil yüzde 4.35 ortaklık) ve İspanya`da (Auna yüzde 3.81 ortaklık) faaliyet gösteren TIM, Latin Amerika`da da Venezuela ve Peru`da hizmet veriyor.

Diğer Teknoloji Haberleri