Tıbbi malzeme şirketi Meditera halka arz oluyor

Bir Türk markası olarak dünya pazarında söz sahibi olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Meditera, 23-24-25 Haziran tarihlerinde talep toplayarak, paylarının yüzde 20,59’unu halka arz ediyor.

Bigpara Haber

Tıbbi malzeme kuruluşu Meditera, sermaye artırımı yoluyla halka arz oluyor. 23-24-25 Haziran tarihleri arasında talep toplayacak olan şirket, paylarının yüzde 20,59’unu halka arz edecek. 

80 ülkede 100’den fazla müşteriye ihracat gerçekleştiren Meditera, anestezi ve yoğun bakım solunum devreleri üretiminde, onkoloji ilaç hazırlama ve uygulama sistemleri kurulumunda, işletilmesinde ve projelendirilmesinde, infüzyon pompa ve setleri distribütörlüğü, üretimi ve teknik servisinde, biyosidal ürün üretiminde faaliyet gösteriyor. 

Şirket, İzmir Tire’de 41 bin metrekare alan içerisinde bulunan üretim merkezi ve Meksika’da faaliyette olan fabrika ile devam ediyor. 2020 yılında 203 milyon TL yurtdışı satış gerçekleştiren şirket ihracatının %69’unu Avrupa, %21’ini Asya, %6’sını Kuzey Amerika ve %3’ünü ise Avustralya kıtasına yapıyor.

Haberin Devamı

Halka arz ve gelecek hedeflerine yönelik açıklamalar yapan Meditera Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sevinçli, “Tıp alanında dünya çapında bir marka olmak için oldukça güçlü bir altyapıya sahip olmak gerekiyor ve biz bu iddiaya sahibiz. Bugün sektörün önde gelen tıbbi malzeme kuruluşları arasında yer alıyoruz. Temel hedefimiz bir Türk şirketini tıp gibi bir alanda patentleri ile dünya markası haline getirmek. Halka arzdan gelen kaynak ile Ar-Ge’ye daha fazla yatırım yapmayı, kurumsallaşmayı güçlendirerek daha hızlı büyümeyi ve yurt dışında firma satın alması yoluyla bu pazarlardaki konumumuzu artırmayı hedefliyoruz. İhracat odaklı büyümemizi sürdürürken, yurtdışı pazarlarında yeni yatırımlarımıza da devam edeceğiz ” açıklamalarını yaptı.

Diğer Borsa Haberleri