THY yolcuları Akbank kartıyla ‘mil alacak’

Bigpara Haber
THY’nin, uçtukça mil kazandıran kart ihalesini 18 milyon 250 bin dolarlık teklifiyle Akbank kazandı

Türk Hava Yolları’nın (THY), Garanti Bankası’nın kullandıkça mil kazandıran kartı Shop & Miles ile anlaşması sona erdi. THY, 29 Ekim’den sonra Akbank’la çalışmaya başlayacak. Shop & Miles kartı sahiplerinin ekim sonuna kadar kazanacakları miller, THY’nin uçuş kartı Miles & Miles’e aktarılacak. Üç yılda bir gerçekleştirilen ihaleye geçtiğimiz perşembe günü Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Denizbank, Finansbank, Koçbank ve Akbank katıldı. 12 saat süren ihalede, İş Bankası teklif vermeden, Denizbank, YKB, Finansbank ve Koçbank ise akşam saatlerinde çekildi.
Oldukça çekişmeli geçen ihaleye Garanti Bankası 5 milyon 100 bin dolar, Akbank 10 milyon dolar komisyon garantisi verdi. Cuma günü tekrar bir araya gelindiğinde Garanti Bankası komisyon garantisini 17 milyon 250 bin dolara çıkarırken, Akbank 18 milyon 250 bin dolarla ihaleyi kazandı.

225 bin kullanıcısı var
Garanti Bankası’nın kredi kartı Shop & Miles’in 225 bin kullanıcısı var. Shop & Miles, Garanti Bankası ve THY’nin ortak uçuş miline alışveriş mili ekleyebilen tek kredi kartı özelliğine sahipti. Shop & Miles Visa Card’la kazanılan miller THY’nin uçuş kartı Miles & Miles kartına aktarılıyor.
Shop & Miles ile yapılan her 1 milyon liralık alışveriş, 2 mil kazandırıyor. Dolar harcamaları ise 1 USD karşılığında 3 mil kazandırıyor. Ayrıca anlaşmalı firmalardan yapılan harcamalar da ekstra mil kazandırıyor.

Diğer Genel Haberleri