THY sermaye artırıyor

Cem Kozlu, THY`nin yabancı bir havayolu şirketine satılmasının kuruluşun uzun vadeli çıkarlarına aykırı olduğunu vurguladı

Bigpara Haber
Türk Hava Yolları A.O.’nin çıkarılmış sermayesinin 12.500 milyar TL (%8,3333) bedelli, 12.500 milyar TL (%8,3333) bedelsiz artırılarak 150 trilyon TL`den 175 trilyon TL`ye yükseltilmesinde rüçhan haklarını temsil eden 17 nolu yeni pay alma kuponlarının 15.12.2000 tarihinde Birinci Seans’ta referans olarak alınabilecek fiyatı 760 TL’dır.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, THY`nin yabancı bir havayolu şirketine satılmasının kuruluşun uzun vadeli çıkarlarına aykırı olduğunu ileri sürdü. Cem Kozlu, İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı değerlendirmede THY`ye yabancı ortak arayışlarını eleştirerek, THY`nin başka bir havayolu şirketi tarafından kurtarılmaya ihtiyacı yok. Yabancı yatırımcı THY`yi kendi küresel çıkarları nedeniyle kilitleyebilir. Bu da THY`nin uzun vadeli çıkarlarına aykırı değerlendirmesinde bulundu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu kurumun Swissair`le yaptığı gibi yabancı hava yolları ile ortaklık temelinde işbirliği içinde kalması gerektiğini de savundu. THY`nin özelleştirilmesi ile ilgili olarak batı basınında çıkan haberler de , yabancı hava yolları şirketlerinin, THY`nin sürekli zarar eden iç hatlarına dikkat çekilerek, asker ve devlet memurlarına indirimli tarifelerini ve bazı Orta Asya hatlarının kaldırılması halinde satın almayı düşünebileceği yazılmıştı. Bu unsurların THY`nin özelleştirilmesinde sorun olacağı kaydedilirken, özelleştirmeden sonra yeni düzenlemelerin şart olduğu dile getiriliyor. Financial Times`a göre Avrupa`nın en genç filosuna sahip THY`nin muhtemel talipleri arasında Swissair-Sabancı ortaklığı ile Air France da bulunuyor.
(YENİ BİNYIL)

Diğer Genel Haberleri