THY`de Yüzde 9 Zam Hazırlığı

Bigpara Haber
Yüzde 9`luk zam için Öksüz ile görüştüğünü söyleyen Genel Müdür Yusuf Bolayırlı`ya göre, THY`nin haklı olduğu noktada zam yapamaması, özelleştirmede handikap yaratacak.


İlk üç aylık bilançosundaki 32.4 trilyon liralık zararını, altıncı ay bilançosunda 5 trilyon liraya düşüren Türk Hava Yolları (THY), yüzde 8.9 zam yapmaya hazırlanıyor. Bu konuda geçen hafta Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ile Ankara`da görüştüğünü dile getiren THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, en az yüzde 8.9`luk bir zamma gereksinim duyduklarını söyledi. Bu isteklerini bakana da anlattıklarını belirten Bolayırlı, durumun Öksüz tarafından anlaşıldığını ve kısa bir süre sonra zam yapılabileceğini açıkladı.Öksüz`ün, hükümetin THY için bu yıl toplam yüzde 25`lik bir zam oranı belirlediğini kendisine hatırlattığını söyleyen Bolayırlı, Öksüz`e Petrol fiyatları beklenenden çok fazla arttı, dolar-mark makasının bu kadar açıldığı bir dönemde zam yapmak lazım sözleriyle yanıt verdiğini dile getirdi.


Bu yılın da geçen yıl gibi kötü başladığını hatırlatan Bolayırlı, THY`nin yıl ortasından sonra toparlanmaya başladığını, yaz aylarını iyi geçirdiğini ve eylülde de atak yaptığını kaydetti. Şimdi yolcu sayısında biraz düşme var ama yine de iyi gittiğini söyleyebilirim diyen Bolayırlı, 200 dolar olarak tahmin ettikleri yakıt fiyatının 440 dolara dayandığını ve bütçede planlanan yüzde 14`lük payı katladığını sözlerine ekledi. Bolayırlı, gelirlerinin önemli bir kısımını götüren bu gelişmeden sonra tüm çabalarının gelir-gider dengesini toparlamaya çalışmak olduğunu anlattı. (YENİ BİNYIL)

Diğer Genel Haberleri