T.garanti Bankasi A.s.`nin Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gelen 09.01.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Kurumumuza hitaben 8 Ocak 1998 tarihi itibariyle gondermis oldugumuz bildirime ilave olarak asagidaki aciklamalarin yapilmasi geregi hasil olmustur.
1)Hissedarlarimizdan Ayhan Sahenk ve Dogus Ins.ve Tic.A.S. tarafindan yapilacak hisse satisi tamamen uluslararasi piyasalarda gerceklesecektir. Yurtici piyasada bir arz sozkonusu olmayacaktir. Uluslararasi piyasalarda yapilacak arzin hisse senetlerini temsilen cikarilacak "ADR"ler vasitasiyla yapilmasi planlanmaktadir.
2(3182 sayili Bankalar Kanunu`na iliskin 0902.1995 tarihli Rsemi Gazete`te yayinlanan 11 no`lu teblig bir kisiye ait hisselerin Bankalar Kanunu`nda anilan oranlari asmasi veya bu oranlarin altina dusmesi halinde aranan Mustesarlik iznini halka arz yoluyla yapilan satislarda on izin olarak aramamakta satis sonrasinda devir alanin ortaklik haklarindan yararlanmak istemesi halinde Bankalar kanunu`nda anilan oranlari asan devralan tarafindan satistan sonra Hazine Mustesarligi`na basvuruda bulunmasini ongormektedir. O bakimdan, ilgili teblig hukmu uyarinca devir sonrasinda devralanin ortaklik haklarindan yararlanmak istemesi halinde Hazine Mustesarligi`na devralan tarafindan muracaat edilecektir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri