Telekomünikasyon Kurulu sektörü kilitledi

Bigpara Haber
Telekomünikasyon Kurulu, görev süresi dolan iki üyesinin yerine atamaların zamanında yapılamaması yüzünden toplanamıyor. Bu gelişme, büyüklüğü katrilyonlarla ifade edilen sektörü adeta kilitledi.

Biri başkan olmak üzere 5 üyeden oluşan ve 4 üyeyle toplanıp, en az üç üyeyle karar alabilen Telekomünikasyon Kurulu, yürüttüğü önemli çalışmaların aksamaması için 29 Mart`ta görev süresi dolan 2 üyenin belirlenmesi amacıyla, bu tarihten yaklaşık bir buçuk ay öncesinde kura çekilişi yapmıştı. Çekiliş sonunda Kurul`un tüketici temsilcisi Erkan Akdemir ile telekomünikasyon hizmetleri temsilcisi Nizamettin Aktay`ın üyelikleri düşmüştü. Telekomünikasyon Kurulu, boşalan üyeliklere getirilecek adayların adlarının zamanında Bakanlar Kurulu`na sunularak, atamaların yapılmaması nedeniyle toplanamıyor. Bu durum, sektörün çözüm bekleyen sorunlarının da askıya alınmasına yol açtı.

Bu arada, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli`nin, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural`ı devredışı bırakarak, halen Kurul`da Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Faruk Cömert ve Hüseyin Edis`i asil aday olarak belirlediği kaydediliyor.

Belirlenen asil ve yedek üyelerle ilgili kararnamenin Bakanlar Kurulu`nun imzasına açıldığı belirtiliyor. Bakanlar Kurulu`nun özellikle ANAP kanadının ya da Devlet Bakanı Kemal Derviş`in, Bahçeli`nin belirlediği isimlere `koşulları yerine getirmedikleri` gerekçesiyle direnmesi halinde, yeni bir krizin baş gösterebileceği vurgulanıyor.

Diğer Genel Haberleri