Telekom`un Yönetimi Yabancılara Verilmeli

Bigpara Haber
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Telekomünikasyon Daire Başkanı Hasan Süel, özelleştirme çalışmaları devam eden Türk Telekom`un Türkler tarafından yönetilmesinde ısrar edilmemesi gerektiğini belirterek, yönetimde yabancı şirket alternatifinin üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

Hasan Süel, dün sona eren `Telekomünikasyon Arenası`nda yaptığı konuşmada, özelleştirilecek pay ve yönetim hakkı konusunda hükümet düzeyinde çalışmaları süren Türk Telekom`un ille de Türkler tarafından yönetilmesinde ısrar edilmemesi gerektiğini belirtti. Hasan Süel, `Türkiye`de Telekom gibi bir şirketin `ille de Türkler tarafından` yönetilmesi değil de, global düzeydeki bir şirket tarafından yönetilmesi üzerinde durulması gereken bir alternatiftir` diye konuştu. Süel, profesyonel bilgi birikimi bulunan bir stratejik ortak ile Türk Telekom`u dünya şirketi haline getirmek istediklerini söyledi.

Hasan Süel, yaptıkları projeksiyonların ışığında 2010 yılında cep telefonu abonelerinin, sabit telefon abonelerini sayısal olarak geçeceklerini belirtti. (ANKA)

Diğer Teknoloji Haberleri