`Telekom`un geliri 600 trilyon lira artacak`

Bigpara Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Telekom`la GSM şirketleri arasındaki asimetrik anlaşmaları simetrik hale getirdiklerini söyledi. Erdoğan, bu yolla yılda kazanılacak 600 trilyon liranın millete döneceğini kaydetti.
Uzanlar`a ait Telsim ve Çukurova Grubu bünyesindeki Turkcell, irtibat ve işbirliği sözleşmelerine göre, T. Telekom`dan daha çok ara bağlantı ücreti almaktaydı. Elektrik Mühendisleri Odası`nın açtığı davada mahkeme taraflar arasındaki gelir paylaşımının yüzde 50 - 50 olmasına karar vermişti. T. Telekom da buna bağlı olarak GSM operatörlerinden geçmişe yönelik paylarını kesmeye başladı.

Turkcell: Gelire el konulmamalı
Turkcell ise gelir paylaşımının yüzde 50 - 50 olması sonucunda T. Telekom`a borcunun olduğuna ilişkin açıklamalara Şirketimizin böyle bir borcu yok yanıtını verdi. Turkcell`den borsaya yapılan açıklamada, Ankara 9`uncu İdare Mahkemesi kararına göre, mahkeme kararının T. Telekom tarafından şirketin alacaklarına el koymak suretiyle uygulanamayacağı belirtildi.

Diğer Genel Haberleri