Telekom sorunun çözüleceğine yönelik inanç sürüyor

Siyasi kanattaki çekişmelere aşırı tepki vermeyen piyasalarda, bono faizleri yüzde 87 seviyelerine, dolar ise 1 milyon 253 bin liraya gevşedi

Bigpara Haber
Para piyasaları, Telekom konusunda yaşanan sıkıntı nedeniyletedirgin olsa da, bankacılar bu konunun eninde sonunda çözüleceğine olan inancın sürdüğünü ifade ettiler. Bu inanca bağlı olarak siyasi kanattaki çekişmelere aşırı tepki vermeyen piyasalarda, bono faizleri güne yüzde 89’lu seviyelerden başlarken, daha sonra tepki alımlarıyla yüzde 86-87 bileşiklere gevşedi. Döviz cephesinde ise dolar düne göre yükselerek 1 milyon 260 bin lira civarında işlem görüyor.

Telekom’daki çekişmelerin tatsız bir ortam yarattığına dikkat çeken bankacılar, Ulaştırma Bakanı Öksüz’ün yaptığı açıklamalarla pes ettiğinin düşünüldüğünü söylediler ve piyasaları endişelendiren bu sorunun aşılması durumunda bono faizlerinin ve döviz fiyatlarının dünkü seviyelere geri dönerek yoluna devam edeceğine dikkat çektiler.

Bono cephesinde piyasasının aktif kağıtlarından olan 7 Kasım 2001 vadeli bono yüzde 89.63 bileşiklere kadar yükselirken, ardından gelen tepki alımları sözkonusu bononun faizini yüzde 87 seviyelerine kadar düşürdü. Kapanışa yakın Başbakan Ecevit’in Telekom sorununu Hüsamettin Özkan’ın çözeceğine dair açıklamaları sözkonusu bonoyu yüzde 86.64 seviyelerine çekti.

Döviz cephesi ise siyasi alandaki pürüzlerle birlikte güne talepli başladı ve dolar 1 milyon 260 bin liranın üzerine yükselmişti. Kapalıçarşı’da 1 milyon 266 bin ve döviz büfelerinde 1 milyon 270 bin lirayı gördü. Daha sonra Başbakan Ecevit’in Telekom’la ilgili yaptığı açıklamalarla dolar serbest piyasada 1 milyon 253 bin liraya indi. (tradecnet.com)

Diğer Genel Haberleri