Telecom Italia Digitel’i Alıyor

Bigpara Haber
İş Bankası ile birlikte GSM 1800’ü 2.5 milyar dolara alan Telecom Italia, Venezuella’nın ‘cep’ pazarına da gözünü dikti.


İş Bankası ile konsorsiyum kurarak Türkiye’de ilk GSM 1800 şebekesinin işletmesine ortak olan Telecom Italia, şimdi de Venezuella’nın mobil operatör şirketi Digitel’i satın alıyor. Telecom Italia’nın, Venezuella’nın mobil operatör şirketi Digitel’in yüzde 56.6 hissesini satın alacağı bildirildi.


PAZAR HIZLI BÜYÜYOR;

Telecom Italia Yönetim Kurulu Başkanı Marco De Benedetti yaptığı açıklamada, Digitel’in yüzde 56.6 hissesinin satın alınışı hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Benedetti, Venezuella’da mobil telefon kullananların sayısının hızla artığına dikkat çekerek, bu ülkede cep telefonun geleceğinin parlak olduğunu ifade etti.
Telecom Italia’nın uluslararası stratejisi açısından Güney Amerika önemli bir pazar niteliği taşıyor. İtalya’nın en büyük mobil telefon şirketi konumunda olan Telecom Italia halen Güney Amerika’da Şili, Brezilya ve Peru’da faaliyet gösteriyor.


CEP`İN İLK TAKSİDİ ÖDENDİ;

İş Bankası - Telecom İtalia ortaklığıyla kurulan İş - TİM Telekomünikasyon Hizmetleri, GSM 1800’ün ilk taksidi olan 500 milyon dolar ile KDV’sini dün Hazine’ye ödedi. 85 milyon dolar tutarındaki yüzde 17’lik KDV ile birlikte İş - TİM’in dün Hazine’ye yaptığı ödeme toplam 585 milyon dolar oldu. Kalan tutar ve KDV’sinin ise üç ay içinde ödeneceği bildirildi. Lisans devrine ilişkin sözleşme 27 Ekim’de imzalanmıştı. (MİLLİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri