Teknoloji dünyada eşitlik sağlayacak

Bigpara Haber
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından İstanbul`da düzenlenen Dünya Telekomünikasyon Kalkınma Konferansı`nda (WTDC 02) telekomünikasyon ve bilişim alanında geleceği belirleyecek projeler tartışıldı.

ITU Telekomünikasyon Kalkınma Bürosu Direktörü Hamadoun I. Toure, Türkiye`nin WTDC 02`ye çok başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığını ve konferans sırasında E-Stratejiler gibi dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan insanların internet ve telekomünikasyonun olanaklarından eşit şekilde yararlanmasını sağlayacak programlar üzerinde çalışıldığını söyledi.

E-Stratejilerin gelişen ülkeleri iletişimin ve internetin nimetlerinden yararlandırmayı amaçladığını kaydeden Hamadoun I. Toure şöyle devam etti:

‘‘Bu program, gelişen ülkeleri yeni teknolojiler ile tanıştırmayı ve yeni teknolojiden kalkınan ülkelerin ne şekilde yararlanacağını anlatmayı amaçlıyor. Gelişen ülkeler, yönetişim olanaklarının geliştirilmesi, uzaktan eğitim, evrensel hizmetlerden daha fazla yararlanma, sağlık hizmetlerine elektronik ortamda ulaşma gibi kolaylıklardan bilişim teknolojilerini geliştirerek yararlanabilirler. ’’

Diğer Teknoloji Haberleri