Tekel`i kimseye BIRAKMAYIZ

Bigpara Haber
Camel, Winston, Salem sigaralarının üreticisi Japan Tobacco International`ın (JTI) Kurumsal İşler Direktörü Mehmet Ali Yula, çok sayıda firmanın Tekel`i satın almak istediğini, bundan dolayı da Türkiye`nin bu satıştan iyi bir gelir elde edeceğini söyledi. Satışta, blok satış yönteminin Türkiye`ye esas parayı kazandıracak yöntem olduğunu vurgulayan Yula, ihale aşamasında şu ana kadar doğru bir yol izlendiğini belirtti.

`Biz Tekel`i kimselere bırakmak istemiyoruz, bu işi o kadar ciddi boyutta düşünüyoruz` diyen Yula sözlerine şöyle devam etti: `Biz de Tekel`in en büyük talibiyiz. Satış en yüksek teklifi verenler arasında yapılacak açık artırma usulü ile ve de televizyondan yayınlanarak yapılacak. Yani bir hayli şeffaf bir ihale olacak.`

Yula, JTI`nın ihracata yönelik bir firma olduğuna dikkati çekerek, ``Tekel`in bizim olması halinde Türkiye`nin ihracat kapasitesinin katlanarak artacağını düşünüyoruz. Pamuk yerine kumaş ihraç etmek nasıl karlı bir iş ise yaprak tütünü yerine sigara ihraç etmek de Türkiye`ye o kadar katma değer getirecek bir şeydir`` dedi.


Diğer Genel Haberleri