Tekel adını açıklamak istemedi!

Bigpara Haber
İSO 500 listesinin 34. sırasında yer alan bir kamu kurumunun adı açıklanmadı. İSO Başkanı Tanıl Küçük, bu durumun tamamen söz konusu kamu kuruluşunun isteği olduğunu kaydetti.

Bir önceki İSO 500 listesiyle karşılaştırıldığında 2006 listesinde birkaç kamu şirketinin yer almadığı görüldü. Bunlar arasında Tekel ve Makine Kimya Endüstrisi (MKE) vardı.

Adını vermek istemeyen kamu firmasının İSO 500 listesinin sektörlere göre dağılımında tütün sektöründe ikinci sırada yer aldığı görüldü. Bu da adını açıklamak istemeyen bu kamu firmasının MKE değil Tekel olduğu tahminini netleştirdi.


Özelleştirme hassasiyeti

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Tekel Genel Müdürü Fahri Arıkan, İSO`nun anketine konsolide olarak bazı bigiler gönderdik.

Üretimden satışlarla ilgili bölüme dahil olmak istediğimizi belirttik. `Diğer hususlara dahil olmak istemiyoruz` dedik. Özelleştirme yasasından kaynaklanan uygulamalar nedeniyle konsolide bilançoların hazırlanmasında asıl performans gösterilemediği için diğer anketin diğer bölümlerine katılamadık.Özelleştirmeyle ilgili hassasiyetimiz nedeniyle listede isim belirtilmemiştir diye konuştu.

Tekel`in 2006 yılı üretimden satış rakamının 891 milyon YTL olduğunu kaydeden Arıkan, İSO`nun sıralamada dikkate aldığı değer bu. 2006 bizim için olumlu bir yıl oldu. Pazar payındaki düşüş 1 puanda kaldı. 2005 yılında 266 milyon YTL zarardan 2006`da 198 milyon YTL kâra geçtik dedi.

Öte yandan 2005`te 358 milyon YTL`lik üretimden satışla 81`inci sırada yer alan ve kendi internet sitesinde 2006 net satış rakamını 400 milyon YTL olarak açıklayan MKE`nin 2006 İSO 500 listesinde yer almaması dikkat çekti.

Diğer Genel Haberleri