Teba Borsayı Isıtmaya Hazırlanıyor.

Teba Şirketler Grubu, 2001 yılının ilk altı ayında halka açılacaklarını bildirdi

Bigpara Haber
Teba Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Teba Isıtma Soğutma Klima AŞ 2001 yılının ilk altı ayında halka açılacak. Teba Şirketler Grubu Klima Grubu Başkanı Mustafa Baygan, 2001 yılının ilk altı ayında halka açılacaklarını bildirdi.

Teba`nın yeni yapılanma dönemi yaşadığını belirten Baygan, Teba Isıtma Soğutma Klima AŞ ve Teba Beyaz Eşya AŞ olarak iki ayrı şirketin oluşturulduğunu söyledi. Baygan, ilk aşamada Teba Isıtma Soğutma Klima AŞ`nin halka açılacağını ifade etti. Klima grubunun bu yılı yüzde 50 büyüme ve 85 milyon mark ciro ile kapatacağını belirten Baygan, önümüzdeki yıl aynı büyüme oranını korumayı amaçladıklarını kaydetti. Baygan, 2001 yılında split klima pazarından yüzde 20 pay almayı hedeflediklerini belirterek, Gerek Daikin, gerekse Çin`den ithal edeceğimiz split klimalarda ciddi büyüme hedefliyoruz. Türkiye`de split klima pazarı bu yılı 200 bin adet satışla kapatacak. Bu pazarın yüzde 10`una hakimiz. 2001 yılında yüzde 20`sine hakim olmayı hedefliyoruz. Pazarda birinciliğe oynuyoruz. Ayrıca merkezi sistem pazarında Daikin`ın VRV sistemiyle daha da hızlı büyüyeceğiz. Bu alanda 2001 yılında bin 400 adet sistem satış amaçladık dedi.


AR-GE laboratuvarının güçlendirilmesine yönelik yatırım süreci yaşadıkları belirten Baygan, ayrıca önümüzdeki günlerde klima okulu açmaya hazırlandıklarını söyledi. Okulun servis elemanı, teknisyen ve mühendislere eğitim vereceğini anlatan Baygan, 2001 yılı başında temelinin atılacağını bildirdi. Bu yılki yatırım bütçesinin 2 milyon 500 bin dolar olduğunu kaydeden Baygan, önümüzdeki yıl yeni ürünleri de tüketicinin beğenisine sunacaklarına dikkat çekti.Klima grubu olarak ihracata ağırlık vererek 5 milyon dolar dolarlık ihracat hedefi belirlediklerini anlatan Baygan, ayrıca Daikin`a parça satışı yapacaklarını bildirdi. Baygan, merkezi sistem pazarından yüzde 20 pay almayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. (DÜNYA)

Diğer Borsa Haberleri