TEB Fonları Öne Çıktı

B Tipi Katılma BelgelerindeTeb Yatırım B Tipi Tahvil ve Bono Fonu günü yüzde 1.65’lik bir artışla kapadı

Bigpara Haber
Geçtiğimiz hafta gündemimizi yüksek repo faizleri ve borsadaki iniş ve çıkışlar oluşturmuştu. Repo oranları , bono ve tahvil faizleri en sonunda normal seviyelerine geri dönüş yapabildiler. Geçen haftayı yüzde 24’lük artışla 9.779 seviyesinde kapayan borsada ise yüksek dalgalanmanın devam ettiğini görmekteyiz.

Yatırım fonlarında ise ; hisse senedi payı içeren A Tipi katılma belgelerinde haftalık endeks yüzde 5.55 oranında artış sağlarken B Tipi katılma belgelerinde endeks 3.45 civarında gerçekleşti. Hisse senedi piyasasındaki dalgalanmanın neticesinde A Tipi yatırım fonlarında büyük iniş ve çıkışlar yaşandı. B tipi yatırım fonlarında ise yüksek repo oranları sayesinde geçicide olsa büyük bir getiri patlaması oldu.

TEB Yatırım B Tipi Tahvil ve Bono Fonu Birinci

Cuma gününü A Tipi endeks yüzde –3.23’lük bir düşüşle kaparken B Tipi yatırım fonlarında 0.30’luk bir artış oldu. A Tipi Katılma Belgelerinde tek getiri artışı yüzde 0.06 ile Ekinciler A Tipi Değişken Fonda olurken; B Tipi Katılma Belgelerinde iseTeb Yatırım B Tipi Tahvil ve Bono Fonu günü yüzde 1.65’lik bir artışla kapadı.

1 Mart 2000 yılında halka arz edilen fonun büyüklüğü yaklaşık olarak 203 milyar civarında. Portföy dağılımı ise yüzde 75.37 devlet tahvili , yüzde 24.63 ters repo içermekte.Ağırlıklı olarak devlet tahvili ve ters repo içeren tahvil ve bono fonları yatırımcıya risksiz bir getiri sağlamakta.

Hisse senedi piyasasındaki dalgalanmalar göz önüne alındığında yatırımcıların , kısa vadede repo uzun vadede ise portföyünün tamamı vadesine 90 günden az kalmış sermaye piyasası araçlarından oluşan B Tipi likit fonları tercih etmesi risksiz bir getiri sağlayabilir.

Diğer Genel Haberleri