TEB- CITIBANK anlaşmaya yakın

Likidite krizi sebebiyle dikkatlerin iyice odaklandığı finans çevrelerinde TEB-CITIBANK birleşmesinin son aşamalara geldiği belirtiliyor

Bigpara Haber
Likidite krizi sebebiyle dikkatlerin iyice odaklandığı finans çevrelerinde TEB-CITIBANK birleşmesinin son aşamalara geldiği belirtiliyor.

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi daha önce yaptığı açıklamalarda Citibank’la oluşacak ortaklığın en önemli nedeninin yeni döneme hazırlanmak olduğunu belirtmişti. Canevi, önümüzdeki dönemde bankacılık sektöründe önemli bir rasyonelleşme sürecinin başlayacağını, bu dönem içinde bankacılık sektörünün maliyetler, hizmet kalitesi ve hizmet süreci yönünden etkilenmesinin kesin olduğunuvurgulamıştı. Birleşmenin yüzde 100 hisse satışı oranında olmayacağı ve aile olarak bankacılık sektöründe faaliyet göstermeye devam edecekleri de açıklanan konular arasında yeralıyor.

Citibank’ın global finans piyasasında aktif rol olma stratejisi içinde Balkanlar ve Ortadoğu ve Ortaasya’yı kapsayan stratejik konumdaki Türkiye’ye ağırlık vereceği biliniyor.

Citigroup Ekim ayı itibariyle 3.09 Milyar dolarlık net kar bildirmişti. Geçen seneye göre yüzde 27 kar artışı sağlayan şirketin gelirleri de 16.8 Milyar dolar civarında bulunuyor. Türkiye’de toplam banka aktifinin 141.7 Milyar dolar olduğu ve Citigroup’un ise sadece menkul varlığının 54 milyar dolar aktif toplamının ise 804 milyar dolar olduğu biliniyor bu sebeple Citibank’ın güçlü mali yapısıyla Türkiye’de etkili olması bekleniyor.

Teknik olarak incelediğinde, hissede 8 Aralık tarihinde 2400 seviyesinde taban oluşturduktan sonra gelen tepki alımlarıyla 3400 seviyesine kısa vadeli yükseliş hareketi gözlemleniyor. Göstergelerden CCI, RSI ve Stokastiğin aşırı alımda olması bu seviyelerden kar satışlarının gelebileceğini gösteriyor.

Diğer Genel Haberleri