T.Demirdöküm`ün Yıl Sonu Hedefleri

Bigpara Haber


T.DEMİRDÖKÜM:Şirket, 2000 yılının dokuz aylık döneminde 3 trilyon 19 milyar 904 milyon lira net kar ve 75 trilyon liralık ciro gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu ciroda ihracatın payının 24 milyon dolar olduğunu belirten T.Demirdöküm Finansman Yönetcisi M.Turgut İlkkurşunlu, şirketin yıl sonunda bilançosunu karlı kapatmasını beklediklerini ifade etti. Yıl sonunda 110 trilyon lira civarında ciro elde etmeyi planladıklarını söyleyen İlkkurşunlu, T.Demirdöküm’ün son 5 yılda kapasite ve modernizasyon yatırımları için yaklaşık 50 milyon dolar harcama yaptığını belirtti. İlkkurşunlu yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Şu anda mevcut ürünlerimiz için herhangi bir yeni yatırım ihtiyacımız yok. Ancak küçük çaplı idame yatırımlarımız devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde inşaat sektörünün radikal bir değişime gireceğini ve yapı tarzlarının, müşteri profillerinin değişeceğini düşünüyoruz.

Uzun vadeli fonlarla yabancı inşaat şirketlerinin gayrimenkul yatırım ortaklıklarının büyük inşaat holdinglerinin bu pazarda yer alacaklarını tahmin ediyoruz. Uydu kentler gibi büyük projelerin uygulamaya alınacağını ve finansal araçların uzun vadeli fonlarla bu uygulamaların içinde olacağını düşünüyorum. Bu beklentiler T.Demirdöküm’ün de gelecekte çok daha iyi noktalara geleceğinin göstergesidir.”

Bu dönemde bir veya birkaç üründe stratejik yabancı ortaklık hedeflediklerini belirten İlkkurşunlu, böylece atıl kapasiteleri doldurarak, rekabet gücünü artırmayı ve yeni pazarlara açılmayı planladıklarını sözlerine ekledi.(EKONOMİST)

Diğer Piyasa Haberleri