TBMM`ye Bütçe Kanunu Tasarımı Sunumu

Bigpara Haber
Maliye Bakani Oral, 2001 Yili Bütçesini Plan Ve Bütçe Komisyonu`Na Sunuyor -Oral:Uygulanacak Zam Oraninin Belirlenmesinde, Bütçe İmkanlarinin Yani Sira 2001 YiliEnflasyon Hedefleri De Gözönünde Bulundurulmuştur -2000 Yilinda Olduğu GibiBütçe Kanununa Konulan Bir Madde İleMemurlarimiza 2001 Yilinda DaEnflasyonun ÜstündeBir Maaş Artişi Sağlanmasi İlkesi Benimsenmiştir


ANKARA (A.A) - 10.11.2000 - Maliye Bakanı Sümer Oral, 2001 yılında memur maaşlarına yapılacak zam konusunda, uygulanacak zam oranının belirlenmesinde, bütçe imkanlarının yanı sıra2001 yılı enflasyon hedefleri degözönünde bulundurulmuştur dedi. Oral, 2001 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı`nı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`na sunarken yaptığı konuşmada, bütçe sözkonusu olunca üzerinde en çok durulan konulardan birinin memur maaşları olduğunu söyledi. Memur maaşlarına yapılacak zam oranının, gerek toplumunçok büyük bir kesimini ilgilendirmesi, gerek geleceğe yönelikenflasyon beklentilerinin oluşumuna katkısı nedeniyle büyük önem taşıdığını belirten Oral, şöyle konuştu:


Bu nedenle, uygulanacak zam oranının belirlenmesinde, bütçe imkanlarının yanı sıra2001 yılıenflasyon hedefleri degözönünde bulundurulmuştur. Ocak ayı başından geçerli olmaz üzere, 2001 yılının ilk altı aylık dönemi için memur maaşlarında ortalama yüzde 10 oranında artış yapılması öngörülmüştür. Ancak 2000 yılında olduğu gibi Bütçe Kanunu`na konulan bir madde ile memurlarımıza 2001 yılında da enflasyonun üstünde bir maaşartışı sağlanması ilkesi benimsenmiştir. Maliye Bakanı Oral, bu düzenlemenin, enflasyonun yükselmesi halinde maaş hesaplamasındakullanılan katsayıların artırılması suretiyle işletileceğini belirterek, Maaş sistemimizde ilk defa bu yıl uygulanmaya başlanılan, enflasyon öngörülerindekisapmanın doğrudan doğruya maaş artışınadönüştürülmesine imkan veren model önümüzdeki yıl da sürdürülecektir diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri