TBMM`de Bankacılık Sektörüne İlişkin Genel Görüşme Yarın

Bigpara Haber


-Bankalar Ve Bankacılık Sektörüne İlişkin Genel Görüşmenin Öngörüşmesi Yarın Yapılacak -Maliye Bakanı Oral`In 2001 Yılı Bütçesini Komisyona Sunması Bekleniyor

ANKARA (A.A) - 06.11.2000 - FP İstanbul Milletvekili Ali Coşkun ve arkadaşları tarafından verilen, bankalar ve bankacılık sektörüne ilişkin genel görüşme önergesinin öngörüşmesi, TBMM Genel Kurulu`nda yarın yapılacak. Öngörüşme sonucunda önergenin kabul edilmesi durumunda ise 14 Kasım`da genel görüşme gerçekleştirilecek. Aynı konuda bir meclis araştırması önergesi veren DYP de genel görüşme sonucuna göre hükümet veya ilgili bakan hakkında gensoru önergesini Meclis Başkanlığı`na sunacak. Gensoru önergesine ilişkin çalışmalar, DYP`nin ekonomi kurmayları İzmir Milletvekili Ufuk Söylemez, Samsun Milletvekili Kemal Kabataş ve Bursa Milletvekili Oğuz Tezmen tarafından yürütülüyor.

Öte yandan, meclis ihtisas komisyonu üyelikleri için Genel Kurul`da bu hafta seçim yapılacak. DSP, FP ve ANAP adaylarını daha önce bildirmişlerdi. MHP ve DYP`nin de adaylarını bildirmesi halinde seçimlerin yarınki Genel Kurul`da tamamlanacağı ifade ediliyor. Üyelerinin belirlenmesinin ardından komisyonların toplanarak Başkanlık Divanları`nı oluşturmaları ve yeni yasama yılı çalışmalarına başlamaları bekleniyor. Genel Kurul`da, Çarşamba ve Perşembe günleri de, gündem değişikliği yapılmadığı takdirde uluslararası anlaşmaların kabulüne ilişkin yasa tasarıları görüşülecek. Bu arada Maliye Bakanı Sümer Oral, 2001 Mali Yılı Bütçesi`ni, Plan ve Bütçe Komisyonu`na bu hafta sunacak. Bütçenin komisyonda görüşülmesine ise 13 Kasım Pazartesi günü başlanacak.

Diğer Politika Haberleri